Skapandeskola

 

Skapande med Anna-Stina Gerdin

Jag heter Anna-Stina Gerdin och arbetar deltid som konstnär. Jag brinner för att dela med mig av min skaparglädje och att få andra att våga sätta färg på ett underlag, titta på det och vara nöjda med det de ser. Mitt huvudsakliga skapandematerial är akrylfärg som jag målar med på olika sätt. Jag tar emot grupper med elever i åldrarna 5-12 år. Jag har ett förslag på upplägg men är mycket flexibel och kan utforma utifrån teman som ni arbetar med i klasserna.

Jag har delat in mitt förslag i fyra delar så att ni kan välja vad ni vill att jag ska sköta och vad du vill sköta själv. De två första behöver jag sköta men de två sista är valbara.

1. Introduktion i skolan (funkar i helklass)

Jag visar en av mina tavlor, pratar om hur jag skapar, svarar på frågor och visar en stillbildsfilm från min skapandeprocess.

Tidsåtgång: 1 timme

 

2. Skapande i min ateljé i Åby

Eleverna får måla bakgrund, lägga saker på för att göra avtryck samt hälla flytande akrylfärg på den gemensamma målningen.

Tidsåtgång: 1-1,5 timme (gruppstorlek: 10-15 barn med en stöttande lärare) 1 timmes förberedelse/grupp (för mig) 3 timmars efterarbete/grupp (för mig)

eller

Skapande i lämplig lokal på skolan

Eleverna får arbeta med flödande färg i mindre format. En uppspänd duk, A4, per elev. Vi jobbar med pipetter och lägger på saker som får göra avtryck i den blöta färgen.

Tidsåtgång: 1-1,5 timme (gruppstorlek: 10-15 barn med en stöttande lärare) 1 timmes förberedelse/grupp (för mig) 1 timmes efterarbete/grupp (för mig), ca 1 timmes efterarbete (för er)

 

3. Uppföljning i skolan.

Vi tittar på bilderna, efterarbetar, samtalar, monterar, signerar

Tidsåtgång: 1 timme

 

4. Vernissage för klassen/föräldrarna

Tidsåtgång: 1 timmes förberedelse, 1 timmes vernissage.

Endast med elever: invigning, mingel där jag går runt och samtalar med eleverna om deras tavlor och vad de ser.

För föräldrar: Jag berättar lite om elevernas skapandeprocess, invigning, mingel där jag går runt och samtalar om tavlorna och vad elever och föräldrar ser i bilderna.

 

Materialkostnad: 30:- per elev (alternativ 2A) 45:- per elev (alternativ 2B)

Timarvode: 450:-

Alla priser är exklusive moms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply